Når du skal flytte ind i en ny bolig, er det væsentligt, at du vælger gardiner, der passer til den øvrige indretning. Samtidig skal gardinerne passe til boligens stil, og derfor er det ikke ligegyldigt, hvilken type gardiner du vælger. I denne artikel får du en række gode råd til at vælge de rigtige gardiner, når du skal indrette boligen.

Vælg gardiner, som matcher boligens stil

Når du flytter ind i en ny bolig, er der forskel på, om du flytter ind i en nyopført bolig, eller om der er tale om en bolig af ældre dato. Det kan du lade dig inspirere af, når du skal vælge gardiner, for det er ikke alle typer af gardiner, der eksempelvis passer til en ældre herskabslejlighed. Derfor bør du starte med at overveje boligens overordnede stil.

Ved at overveje den stil, der er i boligen, før du vælger gardiner, får du lettere ved at træffe en beslutning om, hvorvidt du skal vælge klassiske gardiner eller en mere moderne udgave. Naturligvis er der nogle rum i boligen, hvor det ikke handler så meget om stilen, men snarere om funktionen.

Vælg gardiner på baggrund af rummets funktion

Eksempelvis er mørklægningsgardiner det helt rigtige valg i soveværelset. Her er det væsentligt, at solstrålerne bliver holdt helt udenfor. Det er især væsentligt i et land som Danmark, hvor årstiderne hele tiden skifter. Om sommeren er det lyst i lang tid, og derfor er det vigtigt, at du selv kan justere, om der skal være mørkt eller lyst i rummet.

Hvis du er i tvivl om, hvilke gardiner du skal vælge til netop din bolig, så kan det være en god idé at kontakte en professionel virksomhed – eksempelvis Gardinmageren, som du kan læse mere om her: https://gardinmageren.dk. Et professionelt gardinfirma kan rådgive dig, så du ender med at vælge de helt rigtige gardiner til din bolig.

Det er nemlig ikke udelukkende gardinets design, der er afgørende, når du skal vælge gardiner. Det skal være en kombination af æstetik, funktionalitet og komfort, som ligger til grund for dit valg. Kun ved at tage udgangspunkt i rummets funktion og den øvrige indretning ender du med at vælge de helt rigtige gardiner.

HVis du bor i Aarhus, så find hjælp til valg af gardiner her.